skip to Main Content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nazaj v prihodnost

25. March 2021 @ 11:00 - 13:00

Kulturna dediščina kot priložnost za ustvarjalce

Kakšne so priložnosti, ki jih ponuja kulturna dediščina za ustvarjalce z različnih področij kulturnih in kreativnih sektorjev?

Na dogodku bomo predstavili primere ustvarjalnih startupov, ki uspešno sodelujejo z muzeji in drugimi kulturnimi institucijami. Spoznali boste njihove inovativne rešitve in njihovo pot od ideje do vzpostavitve poslovnega modela.

Predstavitvam in pogovoru z ustvarjalci pa sledi tudi povabilo v inkubator za razvoj projektov na področju digitalizacije kulturne dediščine.

Sodelujoči:

  • Zuzanna Stanska (Poljska), umetnostna zgodovinarka in prejemnica nagrade Young Creative Entrepreneur Award na področju kulture, ki jo podeljuje British Council. Zuzanna je ustanoviteljica aplikacije DailyArt in svetovalnega podjetja Moiseum, ki muzejem in drugim kulturnim institucijam pomaga dosegati njihove ciljne skupine z uporabo novih orodij;
  • Sergiu Ardelean (Avstrija), je ustanovitelj startupa Artvive, ki se ukvarja z rešitvami za obogateno resničnost. Artvive ima pisarne v Evropi, v ZDA in na Kitajskem. Njihove rešitve uporablja že več kot 18.000 umetnikov v 92 državah ter svetovno znani muzeji in galerije na Dunaju, v San Franciscu, Münchenu, Seulu, Pekingu, …
  • Urša Mihevc iz zavoda ID20 bo predstavila HeritageLab – dediščinski inkubacijski program v okviru katerega bo izkušena ekipa mentorjev in poznavalcev dediščine podprla 3-5 ekip in idej na poti do uspeha.

Moderator: Luka Piškorič, soustanovitelj in direktor Poligon kreativnega centra.

Dogodek bo potekal v obliki video konference. Po prijavi boste prejeli povezavo za vključitev.

Dogodek poteka v okviru projekta SACHE

Projekt SACHE je namenjen razvoju in izvajanju integriranih lokalnih strategij, ki jih podjetja iz kreativnega sektorja iščejo na območjih kulturne dediščine in okoli njih. Projekt se osredotoča na širitev in krepitev vloge mest, simbolov in vrednot kulturne dediščine s pospeševanjem le-teh za lokalno rast podjetij iz kreativnih industrij.

Glavni cilji projekta so razvoj in izvajanje strategij za povečanje vrednosti kulturne dediščine in izkoriščanje vseh potencialov kulturne in ustvarjalne industrije bi moralo privesti do regionalne gospodarske rasti in ustvarjanja novih delovnih mest. Sodelovanje med različnimi državami bo pripomoglo k izboljšanju zmogljivosti in iskanju integriranih pristopov.

Details

Date:
25. March 2021
Time:
11:00 - 13:00

Venue

online